Unge 3F'ere demonstrerer mod unfair pensionsalder

Folkemøde:: 3F Ungdom gik på gaden for at protestere mod en pensionsalder, der giver ufaglærte og faglærte meget få år til at nyde deres otium.


3F Ungdom marcherer på Folkemødet mod den gradvist stigende pensionsalder. 3F Ungdom marcherer på Folkemødet mod den gradvist stigende pensionsalder.

Et bredt flertal i Folketinget har af flere omgange bestemt sig for at hæve pensionsalderen. Hos 3F Ungdom ønsker man at gøre opmærksom på den uretfærdighed, som velfærdsreformen fra 2006 og tilbagetrækningsreformen fra 2011 medfører for ufaglærte og faglærte. De har nemlig langt færre gode og sunde år på pension end den gennemsnitlige dansker.

På hovedgaden i Allinge mødte tilfældige forbipassende medlemmer af 3F Ungdom med bannere, hvor de stillede det retoriske spørgsmål: “Hvor mange år har du tilbage?”. Fabriksarbejder Emil Bill Larsen, politisk næstformand i 3F Ungdom, mener, at pensionsalderen diskriminerer i forhold til faglig baggrund:

- Der er meget stor forskel på, hvor mange år på pension man får, alt efter hvad man arbejder med. Jeg arbejder på fabrik, og jeg får 1,2 år på pension, inden jeg ligger i en kiste, siger han.

Fabriksarbejder Emil Bill Larsen (yderst til højre) kan se frem til blot 1,2 år på pension.
Fabriksarbejder Emil Bill Larsen (yderst til højre) kan se frem til blot 1,2 år på pension. FOTO: Thomas Arnbo

Når pensionsreformerne er fuldt indfaset, ligger pensionsalderen på 76 år, hvilket er 11 år mere end i dag.


FOTO: Thomas Arnbo