OBS: Du er nu offline

Ungdommen skal være mere politisk

3F Ungdom har fået ny struktur, så organisationen i højere grad ligner resten af forbundet. Ny formand er Peter Bøgh, der vil gøre ungdommen mere politisk.
3F Ungdom var synlige med faner under demonstrationen ved Folketingets åbning. Den nye formand for 3F Ungdom Peter Bøgh vil fremover gøre ungdommen mere politisk. (Foto: Hanne Loop)
3F Ungdom var synlige med faner under demonstrationen ved Folketingets åbning. Den nye formand for 3F Ungdom Peter Bøgh vil fremover gøre ungdommen mere politisk. (Foto: Hanne Loop)
Af Mikkel Secher, Fagbladet 3F, [email protected]

3F Ungdom besluttede på deres landsmøde i weekenden at ændre strukturen, så den fremover vil være mere lig strukturen i resten af 3F.

I stedet for et landsungdomsudvalg har 3F Ungdom nu en ungdomshovedbestyrelse (UHB) og et forretningsudvalg (FU).

Ungdomshovedbestyrelsen består af tre fra hver gruppe, tre fra hver region samt forretningsudvalget. Forretningsudvalget består af en formand, to næstformænd (som sidder i HB) og fire FU-medlemmer.

- Vi har valgt at ændre strukturen af flere årsager. Blandt andet vil vi gerne inddrage så mange unge i vores arbejde som muligt, og så er det mere repræsentativt, siger Peter Bøgh, der er valgt som ny formand i 3F Ungdom.

Skal være mere politisk

Peter Bøgh håber, at man med den nye struktur får et mere hurtigt arbejdende forretningsudvalg, mens hovedbestyrelsen tager sig af de mere overordnede beslutninger.

- Hvad angår mine egne visioner, skal der være mere fokus på de politiske holdninger. Vi har en pligt til at tage stilling til alt, der berører os og vores medlemmer, siger Peter Bøgh.

I forretningsudvalget er der blevet plads til tidligere medlemmer fra både 3F Ungdom og TIB Ungdom. TIB havde således indstillingsret til nogle af de nyoprettede poster.

En mere gennemarbejdet organisation

Landsmødet var nemlig samtidig den officielle sammenlægning af de to forbunds ungdomsafdelinger. Fremover arbejder de sammen som ét forbund, med undtagelse af TIBs kommende hovedbestyrelsesmøde, hvor TIB Ungdom deltager.

- Vi er en ny organisation og et mere gennemarbejdet 3F Ungdom, efter vi har fået en masse nye idéer fra TIB, siger Peter Bøgh.

Den nye formand fortæller, at sammenlægningen og landmødet generelt forløb rigtig godt.

- Folk var glade, og stemningen var rigtig positiv. Nu skal vi ud og vise, at vi virkelig er det stærkeste ungdomsforbund.