OBS: Du er nu offline

Ny mesterlære:  "Fedt at stå op om morgenen og lave det man godt ka’ li’"

- Det er en god vej. Man lærer en masse, siger 29-årige Aske Knoblauch, der er i gang med uddannelsen til tømrer via ny mesterlære. Kun godt 2.000 vælger mesterlæren hvert år. Det skal ny kampagne råde bod på.
Af 
 

Det kan nogle gange være uoverskueligt at skulle sidde 20 uger på skolebænken.

- Specielt hvis man godt kan noget i forvejen. Eller hvis man har krudt i røven og bare skal ud og prøve noget andet.

Sådan siger Aske Knoblauch, der er i lære som tømrer hos Byggeselskabet Maj. Han tager tømreruddannelsen via ny mesterlære, som er en mere praktisk indgang til uddannelsen end “den klassiske” på en erhvervsskole.

Ny mesterlære har eksisteret i godt 10 år. Men kun omkring 2.300 vælger hvert år den vej til en erhvervsuddannelse. Derfor er Håndværksrådet og Undervisningsministeriet i disse dage i luften med en kampagne, der skal få flere - unge såvel som “modne” - til at vælge den anden vej til en faglært uddannelse.

Mesterlæren er især for unge, der foretrækker det praktiske på en arbejdsplads frem for skolebænken. For de elever, der vælger mesterlæren, gælder adgangskravene til erhvervsuddannelserne for eksempel ikke.

- Jeg fandt en god virksomhed, der passede til mit temperament. Og så kunne jeg starte direkte, fortæller Aske Knoblauch.

- Det er en god vej. Man lærer en masse, siger tømrerlærlingen, der bliver udlært i 2018.